Blog / EPOKSİ VE POLIURETAN ARASINDAKİ FARKLILIKLAR

EPOKSİ VE POLIURETAN ARASINDAKİ FARKLILIKLAR

EPOKSİ VE POLIURETAN ARASINDAKİ FARKLILIKLAR

Epoksi zeminler poliüretan zeminlere nazaran daha sert, dayanikli  ve daha yüksek bir sıkıştırma gücü vardır. Ağır sanayi, forklift yolu, depolar ve lojistik merkezleri için tercih edilme nedeni budur.

 

Poliüretan zeminler ise daha yumuşak ve elastik bir yapıdadır ki buda darbeleri absorbe etme ve çizilmeye karşı daha dirençli bir performans sergilemesine neden olur. Ayrıca elastik olan poliüretan -30 derecelere kadar performans gösterebilir buda özellikle soğuk hava depoları vb. alanlarda kullanımı için tercih edilmesine sebebiyet verir.

 

Poliüretan kaplamalar laktik aside karşı yüksek dirence sahip olduklarından süt, süt ürünleri ve peynir üretimi gb dallarda üretim yapan gıda endüstrisinde daha sık kullanılır. Epoksi yukarıda belirtlen durumlar ile karşılaşması durumda sararma ve korozyon meydana gelebilir. Ancak epoksi zeminler ise sülfürik aside karşı daha dirençli olmasından dolayı akü fabrikaları vb sektörlerde tercih edilmektedir. 

 

Epoksi'ye göre poliüretan zemin kaplaması yapmak daha fazla uzmanlık gerektirir. Çünkü, sertleştirici ile karışımından sonra tepkimenin bittiği süre, epoksiden daha kısadır. Epoksi zeminlerde kemikleşme süresi genel olarak 7 gün iken,  poliüretan zeminler için 3-4 gün olarak hesaplanabilir.

Göksu Evleri Sitesi, Korkut Sokak, A10A, Beykoz - Istanbul / TÜRKİYE

0 216 680 91 58

info@sihirliboyalar.com

Copyright © 2024 Nano Teknolojik Ürünler, Beton Silim ve Parlatma, Epoksi, Poliüretan, Polyurea, Linolyum, Taş Halı, Yangına Dayanıklı Boya, Tartar Zemin, PVC Zemin, Kauçuk Zemin, Yol Çizgi Boyası ihtiyaçlarınızda yanınızdayız. | Tüm hakları saklıdır.